Tien goede redenen om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël

Vlaamse Vrienden van Israël

Plaatje hierboven: Jeruzalem in 1839 uit ‘Im Heiligen Land’ – Reisebilder von David Roberts – Uitgeverij RGA-Verlag 1991

  1. Jeruzalem is sinds 1950 de officiële hoofdstad van de staat Israël en het centrum van zijn regering. Jeruzalem is de zetel van de Israëlische president, Knesset en het Hooggerechtshof, en de site van de meeste ministeries en sociale en culturele instellingen. Jeruzalem is het oude spirituele centrum van het Jodendom en wordt ook door de leden van andere religieuze religies als een heilige stad beschouwd. Israël beschermt de heilige plaatsen van alle religies.

  2. In 1967 verwierp Jordanië waarschuwingen uit Israël en opende een agressieve oorlog tegen Israël door Jeruzalem te bombarderen. Als reactie en ter zelfverdediging veroverde Israël Oost-Jeruzalem, toen gecontroleerd door Jordanië.

  3. Als zodanig is de status van Israël in Oost-Jeruzalem volledig legitiem en wettig en aanvaard door de internationale gemeenschap onder het internationaal recht van gewapende conflicten.

  4. De eenwording van…

View original post 429 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s