Riemen vast: Trump erkent Jeruzalem als ongedeelde hoofdstad van Israël

OpinieZ


Direct na zijn aantreden ontmoette Donald Trump zijn vriend Benjamin Netanyahu in Washington. Een langer bestaand pact kreeg zo officieel vorm. Op zijn eerste buitenlandreis deed Trump het Midden-Oosten aan. Hij bad aan de muur van de Tempel en bezocht Yad Vashem. De toespraken die hij hield kwamen uit zijn tenen, al haalden die nauwelijks de pers.

Kushner

Tijdens dat bezoek aan Jeruzalem werden hem door zijn vriend Netanyahu in diens residentie enkele feiten onthuld. Feiten die schoonzoon Jared Kushner meenam naar Ramallah waardoor daar – voor het eerst – harde noten werden gekraakt. Het is dan pas mei 2017.

Symbolisch

Terwijl de wereld nog moet wennen aan Donald Trump, de president die levert, is hij al bij de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Een puur symbolische uitspraak zonder andere consequenties dan het opheffen van beperkingen bij geboorteaangiften. VS-burgers die in Jeruzalem zijn geboren kunnen die stad nu…

View original post 906 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s