Israël bestookt ‘Iraanse’ militaire basis met raketten nabij Damaskus in Syrië

Vlaamse Vrienden van Israël

Israël heeft een aantal surface-to-surface raketten gelanceerd op een militaire installatie buiten de Syrische hoofdstad Damascus, meldt de Syrische staatstelevisie. Pro-Assad nieuwsuitgevers zeiden dat het doelwit van de aanval een Iraanse militaire basis was nabij de stad Al-Kiswa, zo’n 13 kilometer ten zuiden van Damascus. De aanval veroorzaakte schade, maar twee van de Israëlische raketten werden onderschept. Tot dusverre heeft Israël geen commentaar gegeven op de aanval.

Vorige maand waren er beweringen dat Iran een permanente militaire basis in de regio aan het bouwen was. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat hij Iran niet zou toestaan ​​om enige militaire aanwezigheid in Syrië te vestigen. De Britse monitoringgroep het Syrische Observatorium voor Mensenrechten (SOHR) meldde eerder op zaterdagochtend explosies in de buurt van Damascus, waarvan werd beweerd dat deze werden veroorzaakt door een vermoedelijke Israëlische raketaanval.

Israël heeft eerder wapensites nestookt om te voorkomen dat wapens worden…

View original post 321 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s