Amerikaanse erkenning Jeruzalem als Israël’s hoofdstad? Much ado about nothing

Vlaamse Vrienden van Israël

Het Palestijnse-Arabische spel van het gebruiken van bedreigingen om hun politieke doelen te bereiken is in volle gang. Lid van het uitvoerend comité van de Palestijnse bevrijdingsorganisatie (PLO) Hanan Ashrawi waarschuwde zaterdag tegen de VS dat overwoog zijn ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen. Ashrawi, tevens hoofd van de afdeling Informatie en Cultuur, zei:

“Zo’n stap zou de hele regio destabiliseren, het vredesproces vernietigen, de VS van zijn rol in de regio diskwalificeren en een nieuwe golf van extremisme genereren. Ik hoop dat niemand zo’n stap zet. Dit zou een uiterst onverantwoordelijk en gevaarlijk manoeuvre zijn. Het is erg gevaarlijk en zou het [conflict] transformeren in een religieuze kwestie”.

Tal van Palestijnse functionarissen zeggen hetzelfde. Mahmoud Habash, adviseur van de Palestijnse president Mahmoud Abbas, zei in de aanwezigheid van Abbas: “De wereld zal de prijs betalen” als de VS de ambassade verplaatst want ook dat is…

View original post 431 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s