Verenigde Naties keuren ‘absurde’ Arabische resolutie omtrent Golan Hoogtes goed

Vlaamse Vrienden van Israël

De Algemene Vergadering van de VN (UNGA) veroordeelde Israël op 30 november 2017 in zes door de Arabieren ingediende resoluties, met 151 stemmen voor, 6 stemmen tegen en met 9 onthoudingen, om een ​​tekst over Jeruzalem aan te nemen die de Tempelberg enkel bij zijn islamitische naam vernoemde (Haram al-Sharif).

De VN-vergadering stemden daarnaast met 105 voor, 6 tegen en 58 onthoudingen om de aanwezigheid van Israël te veroordelen op de Golanhoogtes. België en Nederlandonthielden zich aan de stemming omtrent de Golan maar stemden bij de overige resoluties keurig mee met de rest van het Arabische anti-Israël blok binnen de Verenigde Naties.

Hoewel er in totaal 20 resoluties zullen zijn tegen Israël in deze 72ste Sessie, is er geen enkele resolutie van de Algemene Vergadering van de VN die dit jaar nog gepland werd voor grove mensenrechtenschenders zoals Saoedi-Arabië, Turkije, Venezuela, China, Cuba, Pakistan of Zimbabwe.

View original post 591 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s