Israel als een Joodse Staat en de Wet op de Terugkeer [Lawrence J. Epstein]

Vlaamse Vrienden van Israël

Tussen 15 mei 1948 en 31 december 1951 bereikten 686.739 Joodse immigranten de kersverse staat Israël. Op 5 juli 1950 stemde de Knesset, het Israëlische parlement, de Wet op de Terugkeer goed (Wet 5710-1950). Deze wet over de immigratiekwestie werd enkele jaren later opgevolgd door de Nationaliteitswet van 1952 (Wet nr. 5712-1952). Deze twee wetten combineren religie, geschiedenis, nationalisme en democratie op zo’n wijze, dat die op het eerste gezicht vrij uniek lijkt voor Israël. Echter, dat is zeer zeker niet het geval, zoals uit de bijgevoegde tekst van Lawrence J. Epstein zal blijken.

De Wet op de Terugkeer, een van de belangrijkste basisprincipes van  het Zionisme, verklaart dat Israël niet enkel het nationaal huis is voor de inwoners van de staat maar tevens ook het tehuis is voor alle leden van het Joodse volk waar ook ter wereld, en waar ze in armoede leven en angst…

View original post 1.328 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s