Kwissen voor dummies: zijn deze cartoons anti-Zionistisch of anti-Joods of beiden?

Vlaamse Vrienden van Israël

We horen alle dagen zelfbenoemde pro-Palestijnen in binnen- en buitenland lamenteren dat ze “persoonlijk niks tegen de Joden hebben”, maar dat de “Israëliërs in de Joodse staat ergere misdaden bedrijven dan de nazi’s ten tijde van het Derde Rijk” (1933-1945). Israëlkritiek moet kunnen, dat vinden wij ook. Maar zijn de gemaakte connotaties met nazi-Duitsland dan geen vorm van (vernieuwd) antisemitisme? Vandaar deze test voor dummies.

In het voorbeeld hierboven zie je een plaatje van een typisch religieus-orthodoxe Jood die een Palestijnse jongen bij zijn nekvel vasthoudt en een zevenarmige menorah in de andere hand. Een Arabisch-talige Facebook-pagina genaamd “Israël is een oorlogsmisdadiger” heeft  deze cartoon met een duidelijk antisemitische inhoud geplaatst. De “anti-Zionistische” pagina is fel in zijn kritiek op Israël, maar op bepaalde punten glijdt ze naadloos over in louter antisemitisme uit de oude doos. Het heeft Israël bijvoorbeeld de schuld gegeven van het ontstaan van…

View original post 793 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s