Saoedische kroonprins: Iran’s Khamenei is de ‘nieuwe Hitler in het Midden-Oosten’

Vlaamse Vrienden van Israël

In een ongewoon harde veroordeling van Iran zei de kroonprins van Saoedi-Arabië dat de hoogste leider van het land, Ayatollah Ali Khamenei (plaatje vhierboven), de ‘nieuwe Hitler van het Midden-Oosten’ is en moet worden tegengehouden. Mohammed bin Salman zei dit in een interview met Thomas Friedman van The New York Times dat vrijdag werd gepubliceerd, berichtte JTA op vrijdag 24 november.

De Saoedische kroonprins bin Salman zei:

“Wij hebben van Europa geleerd dat verzoening niet werkt. Wij willen niet dat de nieuwe Hitler in Iran herhaalt wat er in Europa in het Midden-Oosten is gebeurd. Schrijf niet dat we de islam ‘opnieuw interpreteren’ – we ‘herstellen’ de islam tot zijn oorsprong – en onze grootste hulpmiddelen zijn de praktijken van de profeet en [het dagelijkse leven in] Saoedi-Arabië vóór 1979.”

Bin Salman verwees naar het jaar 1979 toen de Grote Moskee in Mekka werd overgenomen door Saoedische…

View original post 316 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s