Hamas en Fatah beschuldigen elkaar van het ondermijnen van eenheidsakkoord

Vlaamse Vrienden van Israël

Aan het sprookje van “Palestijnse eenheid” lijkt stilaan een einde te komen, voor wie er ooit in geloofd heeft. Het water tussen aartsrivalen Al Fatah (Oost-Palestina) en Hamas (West-Palestina) is blijkbaar nog steeds te diep. Op dinsdag 28 november hebben de [Izz ad-Din] al-Qassam Brigades, de gewapende militie van Hamas, de eis van de Palestijnse Autoriteit om te ontwapenen als onderdeel van het Fatah/Hamas verzoeningsakkoord, openlijk verworpen. “Ons wapen… is het symbool van de overwinning en de hoofdlijn van ons discours met de bezetter en zal gericht blijven naar de roofzuchtige Zionistische entiteit,” zei de groep in een bericht op haar Facebookpagina.

Op het plaatje bovenaan: de kersverse leider Yahya Sinwar (links), sinds februari 2017 de grote chef van Hamas en rechts Ismail Haniyeh die sinds 6 mei 2017 de nieuwe chef is van het Politburo van Hamas [beeldbron: Abed Rahim Khatib/Flash/Arutz Sheva].

Mushir al-Masri, een…

View original post 314 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s