1500 jaar oude mozaiekvloer in oude Georgische kerk ontdekt nabij haven van Ashdod

Vlaamse Vrienden van Israël

Een verbluffende 1500 jaar oude mozaïek werd ontdekt in een Georgische kerk uit de Byzantijnse periode werd ontdekt in de Israëlische havenstad Ashdod, volgens een artikel van Daniel K. Eisenbud in The Jerusalem Post van enkele dagen geleden: “De goed bewaard gebleven overblijfselen van een 1500 jaar oude gekleurde mozaïekvloer uit een Georgische kerk of klooster werden opgegraven tijdens een opgraving in de kustplaats Ashdod, kondigde deze week de [Israëlische] Antiquiteiten Autoriteit aan”.

De mozaïek werd ontdekt tijdens de recente opgravingssessie (9 juli-6 augustus 2017), onder de leiding van Dr. Alexander Fantalkin van het departement Archeologie en Antieke Nabije Oosten Beschavingen van de Universiteit van Tel Aviv, en professor Angelika Berlejung van de Universiteit van Leipzig. Het mozaïek bevat “een herdenkingstekst van vier regels in het Grieks die gewijd zijn aan de bouwer van de structuur, bisschop Procopius,” aka Procopius van Caesarea (ca. 500-554).

Ook het jaar van de…

View original post 679 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s