Palestijnen boycotten Palestijnen: Gaza nog altijd in het donker ondanks verzoeningsakkoord

Vlaamse Vrienden van Israël

Op 21 augustus ’17 dreigde president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas om de financiering van de Gazastrook gradueel af te bouwen totdat Hamas zich verzoent met Al Fatah, de politieke factie van Abbas. “Wij dragen jaarlijks 1,5 miljard dollars over [aan Hamas in Gaza],”  eraan toevoegend dat hij dat bedrag reeds met 25 procent had verminderd. Indien de situatie met Hamas niet spoedig verandert “zullen wij gradueel onze [financiële] steun aan Gaza met 100 procent verminderen.”

Abbas had eerder reeds een serie economische sancties opgelegd aan de Gazastrook met inbegrip van het verminderen van de financiering voor de electricteit. Palestijnen die andere Palestijnen boycotten, ’t is weer eens wat anders. Het duurde dan ook niet lang vooraleer Hamas zwichtte onder de druk van de PA én van Egypte met als direct resultaat, een door Cairo bemiddeld verzoeningsakkoord tussen Fatah en Hamas van 12 oktober 2017. Echter, meer dan zes…

View original post 1.182 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s