Nederlands-Turkse politieke partij DENK wakkert antisemitisme aan

Vlaamse Vrienden van Israël

De fractie van Denk is begonnen aan een veldtocht tegen ‘de Israëlische lobby’. Fractievoorzitter Tunahan Kuzu (2de van links op het plaatje) stelde recent tijdens begrotingsbesprekingen dat Israël (‘een autoritaire schurkenstaat’) via het CIDI desinformatie zou verspreiden in Nederland. Hij beschuldigde het CIDI er bovendien van dat het erop uit is om de definitie van antisemitisme zó op te rekken dat kritiek op Israël automatisch antisemitisch zou zijn.

Het is echter Kuzu zelf die desinformatie verspreidt. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël handelt compleet onafhankelijk van de Israëlische en de Nederlandse overheid. Het ontvangt donaties van Nederlandse particulieren. Bovendien is de zogeheten ‘werkdefinitie antisemitisme’ waar Kuzu over klaagt, juist bedoeld om het onderscheid tussen legitieme kritiek op Israël en antisemitisme duidelijk te maken.

Het Europees Parlement heeft de lidstaten afgelopen zomer opgeroepen de ‘werkdefinitie antisemitisme’ over te nemen om antisemitische haatmisdrijven beter te kunnen bestrijden. Kuzu heeft duidelijk zijn…

View original post 363 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s