Stinkende demonstranten in Jeruzalem – laat ze stinken [Moshe-Mordechai]

Vlaamse Vrienden van Israël

Joodse humor in het Duitsland van 1933. Een Jood vertelt de ambtenaar: ik wil mijn naam veranderen. Wel, zeg de ambtenaar, dat is mogelijk maar niet gemakkelijk. Maar ik wil het echt. U moet zeer ernstige redenen hebben – anders zal dit niet gebeuren. Ik heb een reden – een vreselijke naam. Oké, vertel eens, wat is uw naam? Adolf Schtinkfuss (stinkvoet)! O, ik begrijp het, zegt de ambtenaar; en wat wilt u dat uw nieuwe naam wordt? Moritz Schtinkfuss.

Deze grap kwam me voor de geest toen ik vanavond in Jeruzalem de bus nam. De stank was ondraaglijk. Ik probeerde uit te zoeken wat dit zou kunnen zijn. Heeft iemand overgegeven? Had iemand stoelgang verloren? Het rook meer naar zweetvoeten, maar ze waren allemaal op twee meter afstand van mijn neus (ik ben 1m95 en ik stond recht in een volgepakte bus). Wat zou dit kunnen zijn? Ik…

View original post 270 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s