Kwakkel van de dag: De ‘bezetting’ is oorzaak van alle problemen van de Palestijnse vrouwen

Vlaamse Vrienden van Israël

Afgelopen zaterdag was de “Internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen“. De Palestijnse Autoriteit manipuleerde deze dag op de gebruikelijke manier: door deze te gebruiken als een platform om Israël te beschuldigen. Terwijl een op de vier getrouwde Palestijnse vrouwen fysieke mishandeling meldt, wordt dit feit helemaal niet vermeld in de officiële PA-herdenkingen van de dag. Ze schrappen elke verwijzing naar dergelijke problemen en geven enkel discriminatie toe op basis van geslacht, als resultaat van het Arabische erfgoed en opvoeding.

In plaats daarvan zeggen ze dat alle problemen van Palestijnse vrouwen het resultaat zijn van de ‘bezetting’. Op een conferentie van vorige week spraken PA-functionarissen en ministers over hoe Palestijnse vrouwen vochten voor Jeruzalem tegen Israëlisch geweld, hoe Joden hun hoofddoeken zouden afgerukt hebben en riepen zij de internationale gemeenschap en internationale ngo’s op om “op te staan ​​tegen de schendingen van vrouwenrechten in Palestina…

View original post 253 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s