Israël viert 70 jaar Verdeelplan met het symbolisch overdoen van de stemming van het plan

Vlaamse Vrienden van Israël

Israël viert de 70ste verjaardag van de stemming van het Verdelingsplan (Resolutie 181) op 29 november 1947 door de stemming nog eens een keertje over te doen met de vertegenwoordigers van de 33 landen die destijds ‘ja’ stemden voor de oprichting van een Joodse staat. De stemming van 1947 zal herhaald worden tijdens een speciale gebeurtenis in het Queens Museum, waar de oorspronkelijke stemming plaatsvond.

De Amerikaanse vice-president Mike Pence evenals minister van Financiën Steven Mnuchin, zullen de VS vertegenwoordigen in aanwezigheid van meer dan 700 andere vooraanstaande gasten, waaronder tientallen ambassadeurs, diplomaten en leiders van de Amerikaanse Joodse gemeenschap, alsmede de Israëlische ambassadeur aan de VN Danny Danon en de president van het World Jewish Congress Ronald Lauder.

De vertegenwoordigers van de 33 landen die ‘ja’ stemden voor de oprichting van een Joodse staat zullen de stemming herhalen:

Noord Amerika: Canada en de Verenigde Staten; Zuid-Amerika: Bolivia…

View original post 261 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s