Interview uit Koeweit: Er bestaat geen ‘Palestina’ en geen Israëlische ‘bezetting’

Vlaamse Vrienden van Israël

Zo heel af en toe komen er bemoedigende signalen vanuit de Arabische wereld ivm het Arabisch-Israëlisch conflict die getuigen van enige zin voor realisme en acceptatie van de (historische) feiten zoals ze zijn. Een schrijver uit Koeweit zei recent dat Israël een onafhankelijke en legitieme soevereine staat is en dat er geen bezetting is maar eerder “een volk dat terugkeert naar het haar beloofde land.”

Al-Hadlaq riep tevens op tot een drie-wegenalliantie met Israël, de Golfstaten en de Verenigde Staten met het doel om “Hezbollah te vernietigen.” Het is wel hoogst merkwaardig (en hoopgevend voor Israël) dat dergelijke uitspraken door een Arabische televiestation worden uitgezonden. Hoewel Memri opmerkte dat het bewuste interview voor heel wat commotie zorgde in de Arabische media en sociale netwerken.

De auteur, Abdullah Al-Hadlaq, deed zijn uitspraken in een interview dat werd uitgezonden op 19 november 2017 op het Koeweitse tv-kanaal Alrai TV en werd…

View original post 526 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s