De kwakkel van de zogenaamde ‘Joodse oorlogsverklaring aan Duitsland’ van 1933

Vlaamse Vrienden van Israël

Op vrijdag 24 maart 1933 bestreek de krantenkop “Judea verklaart de oorlog aan Duitsland” de hele voorpagina van de Britse krant The Daily Express. De ondertitels luidden: “Joden van de hele wereld verenigen zich in actie”; “Boycot van Duitse producten”; “Massale demonstraties in vele districten” en “Dramatische actie”.

De inhoud van de ochtend-, middag- en avondedities verschilden onderling zichtbaar van elkaar en het is vooral de tekst van de ochtendeditie die gretig door revisionisten, negationisten en andere notoire Holocaustontkenners, zal aangegrepen worden om de Joden door de drek te sleuren, want… “de Joden hadden hiermee zelf Hitler uitgedaagd en aldus het latere onheil over hun volk eigenhandig uitgelokt.” Klinkklare nonsens natuurlijk. Temeer omdat generaal Ludendorff en Adolf Hitler reeds tien jaar eerder de oorlog verklaard hadden aan de Duitse Joden.

“Judea Declares War on Germany! Jews of all the World Unite! Boycott of German Goods! Mass Demonstrations! The Israeli…

View original post 734 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s