Die uitzending van Nieuwsuur over dat salafisme met Jan Jaap de Ruiter

Martien Pennings

Nieuwsuur, zondag 19 december 2017. Kijk vanaf 09:14. Zowel bij de begroeting van “Jan-Jaap de Ruiter, Arabist aan de Universeit van Tilburg” als bij het afscheid nemen klinkt in de stem van Baron Eelco Bosch van Rosenthal een diepe dankbaarheid en genegenheid door. Het lijkt wel of Eelco een zekere veréring heeft voor Jan-Jaap. Nou, kan dat wel kloppen, want zowel Jan-Jaap als Eelco zijn politiek correcte halve garen, maar Jan-Jaap is toch wel de meerdere daarin. Eelco erkent zijn meester.

Des te opmerkelijker dat de analyse die De Ruiter gaf van wat we zojuist in een reportage van mijn favoriete NPO-er Saskia Dekkers hadden gezien toch niet helemáál “een bloedeloze, volstrekt naïeve samenvatting” was, zoals “Zentgraaff” op GeenStijl meent.

Kijk, het is natuurlijk wél naïef dat De Ruiter zegt:

“Die intentie is wel goed, die vertrouw ik wel. Het zijn jonge mensen die de zuivere, ware, goeir moslim…

View original post 826 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s