Terroristische aanslag tegen Chabbad Huis in Moembai, op 26 november negen jaar geleden

Vlaamse Vrienden van Israël

Volgende week, op 26 november is het precies negen jaar geleden dat in Moembai (Bombay/Indië) een bloedige terroristische aanslag werd gepleegd, en waar terroristen de stad belegerden. 170 mensen werden vermoord en 300 andere werden gewond. Tien leden van Lashkar-e-Taiba (Leger der Rechtvaardigen) — een islamistische terreurgroep uit Pakistan – belegerden Moembai drie dagen lang, lieten bommen exploderen en beschoten twee luxe-hotels, een treinstation, een café en het Joodse Chabad Centrum. De terreur eindigde op 29 november 2008 toen een Indisch politie commando het hotel bestormde waar de overgebleven terroristen zich verschanst hadden.

In het Chabad centrum vermoordden de terroristen zes mensen: de directeur van het centrum rabbijn Gavriel Holtzberg (van Amerikaanse en Israëlische nationaliteit); zijn zwangere vrouw, Rivka Holtzberg (een Israëlische); rabbijn Leibish Teitelbaum (Amerikaanse nationaliteit); Bentzion Chroman (van Amerikaanse en Israëlische nationaliteit); Yocheved Orpaz (Israëlische nationaliteit) en Norma Shvarzblat Rabinovich van Mexicaanse nationaliteit.

Een stafmedewerker van het centrum…

View original post 268 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s