Hollywoodactrice Natalie Portman wint ‘Joodse Nobelprijs’

Vlaamse Vrienden van Israël

Hollywood superster Natalie Portmanwerd onderscheiden met de Genesis Prize 2018, het equivalent van de “Joodse Nobelprijs”. De Genesis Prize wordt uitgereikt aan personen die als bron van inspiratie dienen voor de volgende generatie Joden omwille van hun uitstekende professionele prestatie, toewijding aan Joodse waarden en aan het Joodse volk. Eerdere winnaars waren onder meer de violist Itzhak Perlman, de voormalige burgemeester van New York Michael Bloomberg en Hollywood steracteur Michael Douglas.

Een groot deel van de links-liberale sien in Hollywood staat vaak vijandig tegenover Israël, maar Portman heeft compromisloos haar pro-Israël geloofsbrieven behouden en bezoekt vaak de Joodse staat. Hoewel zij zelf veel links-liberaler is dan de gemiddelde Israëlische kiezer, is Portman al lang een favoriet in de Joodse staat.

Aan de Genesis Prize hangt ook een prijs van 1 miljoen dollars vast, waarvan Portman naar verluidt van plan is projecten op te starten die de…

View original post 313 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s