Amerikaans Congres avanceert wetgeving gericht tegen Palestijns terrorisme

Vlaamse Vrienden van Israël

Een panel van vertegenwoordigers van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemde in met het opschorten van rekeningen die de geldschieters van Hamas bestraffen en het gebruik beëindigen van Amerikaanse fondsen voor het betalen van de salarissen van Palestijnse terroristen. Het door de Republikeinen geleide Huis-panel leverde woensdag een duidelijke waarschuwing af tegen het land, en steunde wetgeving die sancties zou opleggen aan landen of individuen die financiële en materiële steun verlenen aan de terreurgroep Hamas.

De Commissie van Buitenlandse Zaken heeft het wetsvoorstel met een meerderheid van stemmen aangenomen en heeft de weg geëffend voor het volledige Huis om de maatregel te overwegen. Het wetsvoorstel bekritiseert met name Qatar omdat het Hamas aanzienlijke financiële steun heeft verleend en leden van het militante groepsleiderschap heeft ontvangen. Saoedi-Arabië, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein hebben eerder dit jaar hun banden verbroken met Qatar omtrent beschuldigingen van het Perzische Golffonds voor het…

View original post 601 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s