Israël weigert toegang Europese delegatie, Frankrijk boos

Vlaamse Vrienden van Israël

Barghouti2De Palestijnse leider van Al Fatah Marwan Barghouti in de rechtbank op 25 januari 2012. Hij wordt algemeen beschouwd als de aanstichter van de Eerste en de Tweede ‘Al Aqsa’ Intifada en zit sinds 2002 een vijf maal levenslange gevangenisstraf uit in een Israëlische cel [beeldbron: Reuters/Ammar]

Israël heeft de toegang geweigerd tot een groep van 20 Europese politici, waaronder een aantal Franse parlementsleden, die van plan waren om Israël later deze maand te bezoeken, met verwijzing naar hun steun voor de antisemitische Boycot-, Desinvestering- en Sancties beweging (BDS), bericht Israel HayomIsraël heeft de delegatie, waaronder leden van het Europees Parlement, het Franse parlement en Franse burgemeesters, geïnformeerd dat ze de toegang wordt ontzegd en adviseerde hen de reis niet te maken.

Minister voor Strategische Zaken, Gilad Erdan (Likoed partij), zei dat de bezoekende ambtenaren “actieve steun”  verlenen aan de BDS. Minister van Binnenlandse Zaken Aryeh…

View original post 482 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s