Efraim Karsh ontkracht de Palmaffia-leugens over de Balfour-Verklaring

Martien Pennings

BALFOUR PALMAFFIA-CARTOON Zou dat nou Margaret Thatcher zijn of Theresa May? In elk geval vertelt deze oude “Palestijnse” vrouw aan die Engelse parelketting hoe erg de “Palestijnen” zijn verraden door de Engelsen. Quod non.

Efraim Karsh, Midden-Oosten-kenner en auteur van een paradigmatisch boek over het ontstaan van Israël, “Palestine Betrayed”, heeft ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de Balfour-Verklaring een evenzeer fundamenteel stuk geschreven over dat belangrijke document. (The Middle East Quarterly, Winter 2018) In het onderstaande vat ik de tekst van Karsh interpreterend samen. Het is dus een zelfstandige tekst, dus slechts deels een samenvattend uittreksel.

Efraim Karsh

Waar staan we na 100 jaar Balfour-Verklaring?

De Balfour-Verklaring was een brief van 2 november 1917 van de Engelse minister van buitenlandse zaken Arthur Balfour aan Lord Rothschild, een puissant rijke Engelse Jood die door de oorspronkelijk Wit-Russische Jood Chaim Weizmann werd overgehaald de Zionistische zaak…

View original post 2.050 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s