Bouwminister: Israël gaat aantal nederzettingen in de Jordaan Vallei verdubbelen

Vlaamse Vrienden van Israël

De vallei van de Jordaan rivier in Israël – aka Ha’bikaa [beeldbron: Israel for Tourists]

Bouwminister Yoav Galant (Likoed) heeft een plan voorgelegd om de Joodse nederzettingen in de Jordaanvallei te versterken door het aantal inwoners te verdubbelen. Tegenwoordig wonen er zo’n 6.000 mensen in het gebied, aldus een bericht in The Jewish Press van 9 november ’17. Galant is een gepensioneerde majoor-generaal en voormalig bevelhebber van het Zuidelijk Commando in het IDF. In januari 2015 stapte hij in de politiek.

Volgens het plan, dat zich in de beginfase bevindt, zullen de moshavim en kibbutzim in de Jordaanvallei geld ontvangen van de overheid voor elk nieuw gezin dat zou worden opgenomen, en de regering zal belemmeringen voor de uitbreiding van bestaande nederzettingen wegnemen. Daarnaast wordt van de staat verwacht dat deze een marketingcampagne financiert die Israëliërs aanmoedigt om naar de Jordaanvallei te verhuizen.

Het plan vereist samenwerking met…

View original post 145 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s