Ya’akov Almor: ‘Ondermijnen vrouwen het Israëlische leger?’

Vlaamse Vrienden van Israël

Vrouwelijke IDF soldaten in het Karakal Bataljon in gevechtskledij [beeldbron: Pinterest]

In de Israëlische maatschappij, politiek en derhalve in de media, woedt de laatste tijd, vooral nadat recentelijk weer een soldate om het leven is gekomen bij een terroristische aanslag, de discussie of vrouwen wel in gevechtsfuncties gehandhaafd kunnen worden en blijven.

Een jaar geleden publiceerde ik in het NIW een artikel waarin in ik mij als bezorgde ouder afvroeg naar wat voor leger ik mijn zoon hier in Israël zou toesturen. Het gerechtelijk proces van El’or Azarya was toen nog niet begonnen, maar beroerde de gemoederen, en ook de mijne, toen hevig.

Toen ik begreep dat mij zoon in een “gemengde” legermacht zou dienen, was ik blij verrast. Er zijn momenteel drie onderdelen in de landmacht die “gemengd” zijn en in één of andere vorm een eerste of twee lijns gevechtsfunctie hebben. Op mijn vraag aan de…

View original post 220 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s