Het grootste Israël-gerelateerde verhaal van het decennium dat niemand wil horen [EoZ]

Vlaamse Vrienden van Israël

In juni publiceerde Haaretz een belangrijk onderzoeksverslag (hier een fragment) over de onderhandelingen tussen Israël, de VS en de Palestijnen in 2013 en 2014. Uit het rapport blijkt dat Netanyahu een raamwerk, gecreëerd door John Kerry en zijn team, heeft goedgekeurd dat zou geresulteerd hebben in de oprichting van een Palestijnse staat, gebaseerd op de pre-1967 lijnen met inbegrip van een landruil.

Toen het voorstel aan Mahmoud Abbas werd voorgelegd, verwierp hij het boos. Toen Kerry terugkeerde met een ietwat zoeter smakend aanbod dat tegemoet kwam aan de bekommernissen van Abbas – zonder daar vooraf de Israëliërs over te consulteren – heeft Abbas daar nooit op geantwoord en liet hij de gesprekken uitdoven.

Dit verhaal, dat werd gepubliceerd in een ultra-linkse krant, is het grootste nieuws van het jaar voor Israël. Het bewijst dat Netanyahu veel flexibeler is in de richting van een tweestatenoplossing dan welke verslaggever ooit heeft…

View original post 557 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s