Terreurorganisaties in Gaza kanten zich tegen Palestijnse ‘verzoening’ [Khaled Abu Toameh]

Vlaamse Vrienden van Israël

Gaza, 30 oktober 2017. Het Israëlische Leger heeft een aanvalstunnel vernietigd die onlangs werd ontdekt nabij Khan Younis in het zuiden van Strook. De tunnel reikte diep onder Israëlisch grondgebied. Hierbij kwamen twaalf Palestijnse jihadisten om het leven waaronder zeven van Hamas (plaatje hierboven) en vijf van Islamitische Jihad [beeldbron: btnews]

President Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit (PA), zegt dat hij niet wil dat er “milities” in de Gazastrook worden gezien, wanneer het verzoeningsakkoord dat hij met Hamas heeft bereikt ten uitvoer wordt gelegd. “De Palestijnse leiders zullen het model van milities in de Gazastrook niet accepteren omdat het geen succesvol model is,” vertelde Abbas aan het Chinese persbureau Xinhua. “Er moet één autoriteit zijn, één wet en één wapen, zonder milities.”

Hamas heeft van haar kant de eis van Abbas al verworpen. Hamas heeft gezegd dat het niet de intentie heeft te ontwapenen ondanks dat…

View original post 490 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s