Iran herdenkt gijzelingsactie van 1979 met traditionele doodsbedreigingen aan Israël en VS

Vlaamse Vrienden van Israël

Teheran, 4 november 2017. Een stevig rondje Israëlbashen is in Iran altijd leuk meegenomen? Een populair islamistisch gezegde illustreert treffend hun bijwijlen hilarische paranoia jegens de Joden: “Als een vis in de zee vecht met een andere vis, zitten de Joden erachter” [beeldbron plaatjes boven- en onderaan: Israel Behind the News]

De Iraanse regering toonde op zaterdag 4 november 2017 een ballistische raket terwijl de menigte krijste “weg met Amerika” en “dood aan Israël” en Amerikaanse en Israëlische vlaggen verbrandde. De viering gebeurde naar aanleiding van de bestorming door Iraanse studenten van de Amerikaanse ambassade in Teheran op 4 november 1979. Dit werd gevolgd door de langste gijzelingscrisis ooit, die 444 dagen later op 20 januari 1981 zal eindigen.

Duizenden mensen verzamelden zich voor de voormalige ambassadewijk in Teheran om een ​​van de cruciale gebeurtenissen van de islamitische revolutie (7 januari 1978…

View original post 256 woorden meer