Egyptische advocaat: “Wanneer vrouwen gescheurde jeans dragen, dan is het onze nationale plicht om hen te verkrachten”

eunmask

Een advocaat heeft met enkele omstreden commentaren tijdens een tv-debat grote ophef veroorzaakt in Egypte. Volgens Nabih al-Wahsh is het “een nationale plicht om meisjes en vrouwen die onthullende kleding dragen”, seksueel te intimideren en te verkrachten”.

De prominente conservatieve advocaat deed zijn schokkende uitspraken eerder deze maand in het kader van de op handen zijnde prostitutiewet in Egypte.

“Vind jij het acceptabel dat een meisje in kleding rondloopt waarbij je een stuk van haar bil ziet?”, poneerde hij tijdens het debat. “Wanneer een meisje er zo bijloopt, dan is haar lastigvallen een patriottische plicht en haar verkrachten een nationale plicht.”

De Egyptische Nationale Vrouwenraad heeft woedend gereageerd en is van plan om klacht in te dienen tegen de advocaat en tegen de tv-zender die de man aan het woord liet. “Alle leden van de Vrouwenraad keuren deze uitspraken die verkrachting en seksuele intimidatie aanmoedigen, ten zeerste af”, klinkt het. 

View original post 16 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s