Tekst bij Piet Hein-standbeeld aanpassen? Prima! Maar dan ook bezinning op slavenhoudende moordenaar Mohammed.

Martien Pennings

Standbeeld Piet Hein in Delfshaven. Rotterdam

Er is een hoop verontwaardiging over de voorgenomen aanpassing van de tekst bij het standbeeld van Piet Hein in Rotterdam. Verontwaardiging vooral omdat die is voorgenomen door wethouder Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam, erfgenaam van het gedachtengoed van Fortuyn.

Nou zit er wel een kwalijk kantje aan die aanpassing, want tot stand komend op aandringen van lokale DENK-aanhangers, te weten de partij NIDA, en dat zijn jodenhatende islamiseerders. En ja, er is inderdaad ook nog het gevaar, zoals Tim Engelbart van DDS schrijft, dat dadelijk de volgende eis is dat het hele standbeeld weg moet. Want bij moslims is het drammen altijd eindeloos.

Maar waarin Engelbart géén gelijk heeft dat is dat de geschiedenis herschreven wordt. Dat zegt Eerdmans ook met zoveel woorden: “Maar wij gaan de geschiedenis niet herschrijven.” Inderdaad, die zwarte kanten van Piet Hein zijn in de geschiedschrijving allang…

View original post 128 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s