Sigrid Kaag heeft sinds 1996 niks bijgeleerd

Martien Pennings

Het in memoriam van Wiesje de Lange (1938-2013) heeft het over haar “boeiende manier van spreken”. ”Sprankelend” is ook een woord dat valt. Maar ik zou, als het niet zo oneerbiedig zou zijn tegenover een overleden Holocaust-overlevende, liever spreken van een hysterische stijl die totaal niet effectief is. Nou is natuurlijk haar gespreks-partner wel een gruwelijk wijf, namelijk Sigrid Kaag, onze nieuwe minister van Israël-zaken. Sigrid sneert toch zeker wel een keer of vijf naar Wiesje “mag ik mijn zin even afmaken?” terwijl ze eigenlijk zou moeten snauwen “onderbreek mijn monologen niet!”. En de in 1996, toen het gesprek plaatsvond, nog jeugdige Paul Witteman geeft Kaag wel erg veel ruimte.

Ik vraag vooral uw aandacht voor Kaags in 1996 herhaalde wijzen op het “vredeproces van Oslo” dat in 1993 begon en dat zij als groot bewijs ziet voor de compromisbereidheid van de Palmaffia’s. Ook in 1996 was al duidelijk…

View original post 173 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s