RUTTE III HET GRAAIEN IS BEGONNEN!

eunmask

Eenverdiener betaalt in 2018 8517 euro méér!

Een gezin waarin één kostwinner 40.000 euro verdient, betaalt komend jaar tot wel 8517 euro meer belasting dan een tweeverdienersgezin waarin diezelfde 40.000 euro gezamenlijk wordt verdiend.

Dat blijkt uit nieuwe berekeningen die hoogleraar algemene staatsleer Jos Teunissen maakte voor het Reformatorisch Dagblad op basis van stukken omtrent de belastingen van volgend jaar die staatssecretaris Wiebes (Financiën) dinsdag naar de Kamer stuurde. Maandag gaat de Tweede Kamer voor het eerst in debat over dit Belastingplan voor 2018, niet met Wiebes maar met diens donderdag beëdigde opvolger: D66’er Snel.

Uit de berekening van Teunissen blijkt dat een tweeverdienersgezin met kinderen, waarin beide partners samen 40.000 euro verdienen (2 keer 20.000), volgend jaar 1.864 euro aan belasting betaalt, terwijl een eenverdienersgezin met een inkomen van 40.000 euro onder de streep 10.381 euro kwijt is: bijna zes keer zoveel. Ook voor alleenstaanden is het verschil in…

View original post 85 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s