Ondanks Fatah-Hamas eenheidsakkoord houdt Egypte grenspost in Rafah potdicht

Vlaamse Vrienden van Israël

Grensovergang in Rafah vanuit Gaza naar Egypte

Het verzoeningsakkoord tussen Oost-Palestina (Fatahland) en West-Palestina (Hamastan) dat recent in Caïro werd gefabriceerd, waarmee de Palestijnse Autoriteit geleid door Mahmoud Abbas per 1 december 2017 de controle over de Gazastrook zou overnemen van Hamas, is nog niet afgekoeld of er duiken reeds problemen op in het Palestijnse paradijs.

Enkele dagen na de ondertekeing van het akkoord, heeft Egypte de geplande heropening van de grenspost in Rafah tussen Gaza en de Egyptische Sinaï afgelast, nochtans een belangrijke voorwaarde in het akkoord, nadat de terreurgroep Wilayat Sinai, een filiaal van ISIS (IS aka Daesh), andermaal een terroristische aanslag pleegde in Arish, een stadje in de noordelijke Sinaï, waarbij zes Egyptische soldaten werden gedood en een tiental anderen werd gewond. De aanslag werd meteen opgeëist door Islamitische Staat.

Egypte houdt de grenspost in Rafah gesloten sinds oktober 2014, op enkele uitzonderingen na…

View original post 230 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s