ISIS ontvoert drie Gazaanse tunnelgravers aan de Egyptische grens met Israël

Vlaamse Vrienden van Israël

Situatie in de Egyptische Sinaï op 24 oktober 2017 aan Israël’s zuid-westelijke grens
[beeldbron: Isis Livemap]

Op maandag 23 oktober 2017 hebben militanten van ISIS, aka de terreurgroep Wilayat Sinai, drie Gazaanse Palestijnen opgepakt die aan het werk waren in een smokkeltunnel van Hamas die de Gazastrook ondergronds verbindt met de Egyptische Sinaï. De drie ontvoerde Gazanen werden door de ISIS militie overgebracht naar een onbekende bestemming in het Egyptische deel van het Sinaï Schiereiland.

Het nieuws werd bevestigd door het Palestijnse persagentschap Ma’an News Agency, dat schreef dat de drie gevangen tunnelwerkers afkomstig zijn van de wijk al-Shujaiyya in het oosten van Gaza Stad ten noorden van de Gazastrook. Volgens het Gazaanse ministerie van Binnenlandse Zaken gaat het om de ontvoering van Hasan Jamal Abu al-Beid, Rami Jaber Nasrallah en Khalid Ziad Abu Asr.

De terreurgroep Wilayat Sinai, de zogenaamde ‘Provincie in de Sinai…

View original post 223 woorden meer