Oud-defensieminister Ya’alon: Geen vredesakkoord en geen afbraak van nederzettingen

Vlaamse Vrienden van Israël

Beit El, Samaria, 4 juni 2012. Joodse kolonisten demonstreren tegen de ontruiming en dreigende afbraak van de Ulpana wijk in Beit El [beeldbron: Ariel Schalit/AP/Times of Israel]

Op donderdag 19 oktober ’17, tijdens een lezing voor de jeugd aan de Ahavat Yisrael Ulpana school in Beit Shemesh, zei Israël’s voormalig minister van Defensie Moshe Ya’alon dat er volgens hem geen nood is om kolonisten te evacueren en dat minstens een miljoen Joden zich kunnen vestigen in Judea en Samaria, bericht Ha’aretz op zondag 22 okt. ’17.

Hij verklaarde tevens dat er geen kans is om de leemten te overbruggen met de Palestijnse Autoriteit en tot een vredesakkoord met hen te komen, omdat hun vertegenwoordigers geen territoriale compromissen zouden accepteren, aldus een bericht in The Jewish Press.

Moshe Ya’alon zei ondermeer:

“Aan onze kant zeggen ze ‘Goed, wij zullen Joden evacueren’. Ik zeg, in geen geval zullen…

View original post 455 woorden meer