Democratie is populisme volgens de EU

OpinieZ

De recente verkiezingsuitslag in Oostenrijk was een voorzet voor de MSM: ze ‘kopten’ meteen raak.  “De ruk naar rechts” – sommigen gewaagden zelfs van  ‘extreem’ rechts – is een verkiezingsfeit.  Dat lijkt een paradox: een proteststem tegen open grenzen, tegen massale instroom van asielzoekers, tegen de islamisering door een zwaar conservatieve rechtse islam, leidt zowaar tot een kiesoverwinning van … rechtse partijen. Culture clash!

Boter
“Ik hoor het geluid van stappende laarzen door de straten!”  Het was een Belgische politica die het als ‘La Passionaria’ uitriep in het parlement, toen ze een lid van de regering verdacht van extreemrechtse sympathieën. Later bleek dat het de laarzen van haar collaborerende grootvader waren die nog nagalmden in haar hoofd. Oh sweet mother of irony! Het is een anekdotisch, maar tegelijk typerend en toepasselijk boter-op-het-hoofd verhaal.

EU
Populisten worden gemakkelijkheidshalve gelijkgesteld met fascisten; in het politiek correcte denken schuwt men de zware woorden niet…

View original post 478 woorden meer