Israël verbreekt diplomatieke relaties met de Palestijnse Autoriteit van Abbas

Vlaamse Vrienden van Israël

De twee gezichten van PA-president Mahmoud Abbas

Israël’s ministers die in het diplomatieke veiligheidskabinet zetelen van premier Benyamin Netanyahu, vergaderden op dinsdag 17 oktober 2017 voor de 2de keer om het Hamas-Fatah verzoeningsakkoord te bespreken. Besloten werd om de diplomatieke relaties met de Palestijnse Autoriteit te verbreken indien de terreurorganisatie deel gaat uitmaken van een toekomstige Palestijnse regering.

Na afloop van het interne overleg gaf het Kabinet van premier Netanyahu de volgende persverklaring uit:

“In overeenstemming met eerdere beslissingen zal de Israëlische regering geen diplomatieke onderhandelingen voeren met een Palestijnse regering die Hamas omvat, een terroristische organisatie die oproept tot de vernietiging van Israël. Zolang aan de volgende voorwaarden niet wordt voldaan, [zullen er geen onderhandelingen zijn]:

View original post 243 woorden meer