Palestijnse Autoriteit: ‘Geen normalisering van de relaties tussen Palestijnen en Israëliërs’

Vlaamse Vrienden van Israël

Palestijnse Autoriteit: “Geen normalisering van de relaties tussen Palestijnen en Israëliërs”
[beeldbron: India.com]

In overeenstemming met het beleid van de Palestijnse Autoriteit van het systematisch verwerpen van elke samenwerking met Israël aan om het even welk evenement of een vrede opbouwende activiteit – ook “normalisatie” genoemd, heeft de Algemene Bond van Palestijnse Expressionistische Kunstenaars van de Palestijnse artiesten geëist dat ze niet zouden deelnemen aan het Mekudeshet Festival in Jeruzalem dat vorige maand werd gehouden.

Voor de aanvang van het jaarlijkse festival, heeft de bond van Palestijnse artiesten aangekondigd dat het om het even welke Palestijnse artiest zou “uitsluiten” uit de Bond die wilde deelnemen aan het festival. Een bericht van 7 september 2017 op de site van Wattan, een onafhankelijk Palestijns persagentschap, luidde als volgt:

“De Algemene Bond van Palestijnse Expressionistische Kunstenaars heeft geëist dat geen enkele [Palestijnse] artiest zou deelnemen aan…

View original post 486 woorden meer