Regeerakkoord Rutte III: visieloosheid zonder ziel

OpinieZ

Eindelijk is het regeerakkoord daar. En doordat ik de afgelopen twee dagen op een beurs ben geweest, heb ik het meeste commentaar over het regeerakkoord gemist. Hierdoor kon ik onbevangen door de 55 pagina’s lezen. Los van de veelbesproken inhoud, hier mijn duiding.

Teleurstelling
Laat me beginnen met mijn conclusie in één woord: “teleurstelling”. Gedurende de afgelopen maanden ben ik zeer kritisch geweest over de lengte van de formatie. Deze kritiek zou echter als sneeuw voor de zon verdwijnen als ik een gepassioneerd, diep doorwrocht, hoog strategisch plan zou hebben gelezen over de richting van Nederland voor de komende jaren. Integendeel, wat er lijkt te zijn gebeurd, is dat de lengte een zeer uitgebreide window of opportunity heeft geboden aan lobbykantoren om hun invloed in dit akkoord te krijgen. Zo zijn er veel vrij specifieke maatregelen te lezen, vooral rondom vestigingsklimaat van bedrijven met hoge belastingombuigingen.

Ziel
Het tweede wat het akkoord mist, is…

View original post 554 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s