Een typisch staaltje van ‘taqiyya’

(B)logboek

grote moskee
Staatssecretaris Theo Francken trok onlangs de verblijfsvergunning van de hoofdimam van de grote moskee in Brussel in. Gisteren besliste minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, op basis van de onderzoeksresultaten van de commissie die zich met de aanslagen in Brussel bezighield, dat de Brusselse moskee (die door Saoedi-Arabië wordt gesponsord) een kweekvijver van het salafisme is (zie: Knack).
De reactie van de Brusselse haatimam is een typisch staaltje van ‘taqiyya’, of islamitisch bedrog. Toen deze opruier zich nog sterk voelde, sprak hij dreigende taal; nu hij zijn verblijfsvergunning kwijt is en zal worden uitgewezen, ‘schreeuwt hij zijn onschuld uit’. In een recent interview met Knack geeft hij nu opeens deemoedig toe dat hij ‘misschien toch wel een beetje geradicaliseerd is’.
Dat is nu de islam ten voeten uit: dreigen en heersen waar het kan, en zich in leugens en zieligheid wentelen wanneer het moet, om op die manier de…

View original post 155 woorden meer