345.000 huishoudens gaan erop achteruit, vooral gepensioneerden

eunmask

(Met dank aan het nieuwe kabinet!)!
Bijna iedereen gaat erop vooruit de komende jaren. Bijna, want voor 345.000 huishoudens zijn de druiven zuur. Zij zullen op basis van de kabinetsplannen de komende jaren minder te besteden hebben. Zo’n 6500 huishoudens moeten zelfs rekening houden met meer dan 5 procent daling van hun koopkracht.

Dat blijkt uit berekeningen van RTL Nieuws op basis van CPB-cijfers. De groep ongelukkigen wordt gedomineerd door gepensioneerden. Bijna twee derde van de 345.000 huishoudens die erop achteruit gaan is gepensioneerd.

Het nieuwe kabinet wil dat werken loont. Volgens het CPB gaat dat zeker gebeuren. Maar liefst 98,5 procent van de huishoudens die werken zien hun koopkracht stijgen. (RP: Ze  vergeten 1 ding! Degenen die hun  hele leven hebben  gewerkt en dus dit land hebben opgebouwd, zijn juist de dupe!)

Hoeveel huishoudens gaan erop voor- of achteruit?

tabel.CPB

https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/345000-huishoudens-gaan-erop-achteruit-vooral-gepensioneerden

View original post