Doorbraak: nieuwe kabinet staat experiment toe met wietteelt door de overheid!

eunmask

Het nieuwe kabinet doorbreekt de politieke patstelling in de al decennialang slepende discussie over het Nederlandse gedoogbeleid van softdrugs. Er komen plantages onder staatstoezicht, waarvan maximaal tien gemeenten de komende vier jaar wiet mogen afnemen. Ook wordt extra geld vrijgemaakt om de drugscriminaliteit aan te pakken.

Dit bevestigen bronnen rondom de kabinetsformatie. Het gaat om een experiment dat de ministers van Volksgezondheid en Veiligheid en Justitie in wetgeving moeten omzetten. Het plan is een verrassend compromis van VVD, D66, CDA en ChristenUnie. D66 is voor volledige legalisering van softdrugs, de VVD staat daar weifelend tegenover terwijl CDA en CU fel tegen zijn.

Het huidige gedoogbeleid stuit zowel in Nederland als internationaal op veel onbegrip. De teelt en levering van wiet aan coffeeshops zijn illegaal, maar de verkoop door diezelfde shops wordt gedoogd. De grootschalige teelt is hierdoor in handen van criminelen.

Opmerkelijk compromis tussen aankomende coalitiepartners

Het experiment moet uitwijzen…

View original post 162 woorden meer