Asielbeleid Rutte III: broddelwerk van de bovenste plank

OpinieZ

Nederland Coalitieland schijnt er patent op te hebben: het smeden van uiterst onzinnige compromissen. Wat per saldo altijd leidt tot meer bureaucratie en meer lasten. Hoe meer partijen er deelnemen, des te ingewikkelder en onwerkbaarder de compromissen worden. Dat gevoel krijg ik als ik kijk naar het asielbeleid dat nu doorsijpelt uit het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.

Regeltjes
Op vergelijkbare wijze dreef Lodewijk Asscher als minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de afgelopen jaren met name het MKB tot wanhoop met zijn Wet Werk en Zekerheid die alleen maar tot méér bureaucratie en onzinnige regeltjes leidde. Dat de arbeidsmarkt nu herstelt heeft meer te maken met ultrasoepel ECB-beleid (voor zolang het duurt) en daaraan gekoppeld herstel van de huizenmarkt, dan aan de maatregelen van Asscher.

Voor elk wat wils
Als we het voorgenomen asielbeleid van Rutte III nader bekijken, blijken alle partijen een beetje hun zin te…

View original post 483 woorden meer