Hamas benadrukt: ‘Gewapende vleugel niet ter discussie in verzoeningsgesprekken’

Vlaamse Vrienden van Israël

Gaza, 14 december 2014. De militaire vleugel van Hamas, de [Iz al-Din al-] Qassam Brigades, tonen hun wapenarsenaal naar aanleiding van de 27ste verjaardag van de stichting van de Gazaanse terreurgroep [beeldbron: Haaretz]

Een woordvoerder van Hamas onderstreepte op zaterdag 7 oktober ’17 dat de toekomst van de gewapende vleugel [aka de Al Qassam Brigades] niet ter discussie staat in de aanstaande verzoeningsgesprekken tussen Hamas in Gaza en de Fatahbeweging, die de Palestijnse Autoriteit controleert, die volgende week dinsdag worden hervat in de Egyptische hoofdstad Caïro.

Hazem QassemHazem Qassemvertelde aan het Palestijnse persagentschap Ma’an News Agency dat “de wapens van de weerstand zijn legaal. Ze zijn hier om de Palestijnen te beschermen en hun gronden te bevrijden [van Israëlische bezetting], vandaar dat zij niet het voorwerp van discussie zouden mogen zijn.” De woordvoerder van Hamas zei dat wat in feite wél besproken zou moeten worden, de uitbreiding is…

View original post 449 woorden meer