Nachtmerriekabinet Rutte II breekt alle records: nog nooit stapten zoveel bewindslieden op na schandalen

eunmask

Het is een wonder dat het kabinet zelf er nog zit. Maar liefst zeven (7!) bewindslieden zijn de afgelopen jaren opgestapt. En ja, dat gebeurde steeds weer na schandalen.

Hoewel het kabinet Rutte II één van de langstzittende kabinetten ooit is, is dat eigenlijk een enorm wonder. Het kabinet wordt namelijk gerund door de meest amateuristische, incompetente bewindslieden in de geschiedenis. Al met al zijn er maar liefst 7 ministers en staatssecretarissen opgestapt. Dat is een nieuw record.

Met name VVD-bewindslieden blijken incompetent tot op het bot te zijn. Jeanine Hennis moest gisteren aftaaien — na een vreselijk Mali-schandaal. Dat maakte haar de vijfde VVD-bewindspersoon die op zoek kan naar een nieuwe carriere. Partijgenoten Frans Weekers (staatssecretaris van Financiën), Ivo Opstelten (minister van Veiligheid en Justitie), Fred Teeven (staatssecretaris van Veiligheid en Justitie), én Ard van der Steur (Teevens opvolger) gingen haar al voor. De twee andere bewindslieden — allebei…

View original post 110 woorden meer