SP en Dierenpartij nodigen Jodenhaat-terroriste uit in Europees Parlement en juichen haar toe

Martien Pennings

De SP en de PvdD zijn aangesloten bij Europees Verenigd Links/Noords Groen Links van de Europese Parlementaire Groep. Aansprekende naam! En dit is hun al evenzeer aansprekende afkorting — GUE/NGL —  en dit is hun logo:

Op hun website wordt onder andere de afscheiding van Catalonië gepropageerd. Dat geeft te denken en voedt het vermoeden dat wat ik bij geruchte heb gehoord wáár is: dat die nationalistische elite in Catalonië regressief-links en islamofiel is. Daarover moet iemand eens een keer een geïnformeerd essay schrijven.

Maar ik wil het nu even hebben over de terroriste Leila Khaled die op uitnodiging van GUE/NGL in het Europese Parlement mocht spreken. “Vlaamse Vrienden van Israël” schrijft:

“De thans 73-jarige Leila Khaled (ook Layla Khalid) is de eerste Palestijnse vrouw die een vliegtuig kaapte. Geboren in 1944 in Haifa, Israël, verliet zij op 13 april 1948 met haar familie de Joodse staat…

View original post 111 woorden meer