Eenheidsonderhandelingen tussen Hamas en Fatah olv. Egypte opgestart

Vlaamse Vrienden van Israël

Gaza, 1 oktober 2017. Ambtenaren van de Palestijnse Autoriteit komen toe in Gaza om met Hamas te onderhandelen over een eenheidsregering [beeldbron: The Jewish Press]

Ambtenaren van de Palestijnse Autoriteit en Egyptische ambtenaren zijn via de Israëlische en Egyptische grensovergangen op zondag naar de Gazastrook afgereisd, voorafgaand aan de overhandiging van de controle over Gaza door Hamas aan de regering van Mahmoud Abbas, berichtte aldus het Palestijnse persagentschap Ma’an News Agency.

De Egyptische delegatie wordt geleid door de ambassadeur van Egypte aan Israël Hazem Khairat. Hij werd later ontvangen door voormalig premier van de PA Ismail Haniyeh, die tegenwoordig het politburo van Hamas leidt, nadat Khaled Meshaal eerder aan de kant werd geschoven. De in Gaza geboren minister van Cultuur van de PA, Ehab Bseiso, die vanuit Ramallah via Israël naar Gaza was afgereisd, vertelde tegenover journalisten dat “de nationale verzoenings regering alle…

View original post 462 woorden meer