Heropbouw van de synagoge van Umm el Kanatir (Golanhoogtes) uit de Byzantijnse tijd

Vlaamse Vrienden van Israël

Gerestaureerde synagoge in Umm el Kanatir op de Golan Hoogtes, die gebouwd werd tijdens de Byzantijnse bezetting, waaraan tussen 634 en 641 na Chr. een einde kwam nadat het Land van Israël werd veroverd door de Arabieren die zich net hadden bekeerd tot islam. Umm el Kanatir werd bijna 100 jaar later na de Arabische verovering compleet verwoest tijdens de grote aardbeving van 18 januari 749 na Chr. [beeldbron: Kanatir]

Het strategisch gelegen gebied van de Golanhoogtes werd door Israël heroverd op Syrië op 10 juni 1967, de laatste dag van de Zesdaagse Oorlog van 1967. Vermits Syrië met Israël weigerde te onderhandelen over een vredesakkoord werden de Golanhoogtes op 14 december 1981 officieel  door Israël geannexeerd.

Sindsdien wordt door Israëlische archeologen het gebied doorzocht op zoek naar oude Joodse sites en synagogen, en naar verdwenen dorpen en steden uit de oudheid. Tot zover hebben archeologen…

View original post 867 woorden meer