Recensie van het boek van Ybeltje Berckmoes

E.J. Bron

Screenshot_37

(Door: “Hannibal”)

Politiek gezien was afgelopen week de week van Ybeltje Berckmoes. De publicatie van haar boek Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn”  gaf niet alleen een overzicht van de chaos binnen de VVD-fractie van de afgelopen vijf jaar, maar leverde en passant ook nog de munitie voor de aanstaande val van minister Hennis van Defensie.

Stennis om Hennis

Vooral dat laatste is een curieus feit, en heel illustratief voor de dynamiek die soms ontstaat. Jeanine Hennis komt in het boek van Berckmoes niet bepaald flatteus in beeld, maar is zeker geen bewust doelwit waartegen Berckmoes meer roept dan pangpang. Alleen moet je je afvragen of ook zonder de publicatie van dit boek de soep zo heet gegeten zou zijn? Dat zou terecht zijn geweest, maar niet direct voor de hand liggend. Want juist een deel van wat Hennis nu voor de voeten geworpen krijgt, is…

View original post 49 woorden meer