Israël is geen land van haat tussen moslims en joden

OpinieZ

Van 11 september tot en met 22 september heb ik voor het eerst Israël en de Palestijnse gebieden bezocht. Zoals de meeste mensen in Nederland ken ik Israël vooral van de media. Toen ik aan mijn reis begon had ik dan ook een beeld van een land met een duidelijke lijn van haat tussen moslims en joden. Een gescheiden samenleving.

De eerste twee dagen heb ik doorgebracht in Tel Aviv. Daar viel me al op dat op het strand de moslima’s volledig gekleed de zee inliepen, terwijl op datzelfde stukje strand Israëliërs lagen te zonnen en sportoefeningen te doen. Maar goed, dat is Tel Aviv, dat bekend staat als zeer vrijgevochten.

De dagen die volgden echter, bleef ik hetzelfde plaatje zien. Of ik nou in Akko of Haifa of ergens anders was: Joden en moslims leven goed samen en respecteren elkaar. In Arabische souks zag ik tussen alle Arabieren in…

View original post 447 woorden meer